Familiebedrijf Autobedrijf Zieleman: repareren, onderhouden, leasen en verkopen

Het meer dan 100-jarige familiebedrijf Autobedrijf Zieleman in Hasselt is met veel enthousiasme actief als Bosch Car Service. Wij hebben de juiste kennis, apparatuur en onderdelen in huis om alle automerken te onderhouden en te repareren, ook als u die least. Daartoe beschikt ons bedrijf over de nieuwste en modernste apparatuur van Bosch Car Service.

Kleinschalig, persoonlijk en met aandacht voor de klant
Daarmee voldoen we aan de hoogste eisen om uw auto en bedrijfswagen ook te mogen en kunnen repareren en onderhouden. Onze medewerkers zijn hiervoor getraind en ervaren. Wij bieden onze klanten in Zwartewaterland en de rest van de regio de beste service en dienstverlening. Kleinschalig, persoonlijk en met aandacht voor de klant. Ook verkopen we, naast Peugeot, alle merken auto’s, zowel nieuw als occasion.

Onze geschiedenis in vogelvlucht

1913: OPRICHTING
Autobedrijf Zieleman werd opgericht door Arend Zieleman en werd in 1913 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. In het begin begon Arend met verkoop van fietsen en reparatie vanuit een zolderkamer.

1913 - 1967: UITBREIDING (VRACHT)AUTO’S EN TRACTOREN
Een aantal jaren na de oprichting van het bedrijf heeft Arend een bedrijfspand gekocht aan de Hoogstraat in Hasselt. Begin jaren ’50 heeft zoon Nico, samen met zijn vrouw Riek, het bedrijf van vader overgenomen. Door de komst van Nico en Riek zijn de activiteiten van het bedrijf uitgebreid met verkoop, reparatie en onderhoud van vrachtauto’s en tractoren. In de jaren ’60 zijn ze ook begonnen met personenauto’s.

showroom
1913-1967 foto 6 (Small)

1967: START NIEUWBOUW
Nico en Riek zijn in dit jaar gestart met de nieuwbouw aan de Vaartweg in Hasselt. Op 24 oktober 1967 heeft Arend Zieleman (senior) de eerste steen gelegd. De nieuwe locatie ging meer werk- en parkeerruimte bieden.

1967 foto 1 (Small)
hasselt vaartweg

1968: VERHUIZING EN DEALERSCHAP SIMCA
De verhuizing naar de Vaartweg betekende ook de start van het dealerschap van Simca. In die tijd waren de Simca 1000 en 1100 populaire modellen. In de jaren ’70 zijn Adri en Hetty, zoon en dochter van Nico en Riek, in het bedrijf gaan werken.

simca opening hasselt (Small)
31 (Small)

1982: DEALERSCHAP PEUGEOT
In 1980 werd Simca omgedoopt naar Talbot. Enkele jaren later is het merk verder gegaan onder de naam Peugeot. Vanaf 1982 was Autobedrijf Zieleman officieel Peugeot dealer.

peugeot
32 (2) (Small)

1986: VERBOUWING
Bij de verbouwing in 1986 is een deel van de werkplaats verbouwd tot showroom. Hierdoor ontstond er in de showroom ruimte voor bijna drie keer zoveel auto’s.

29 (Small)
35 (Small)

2011: DE GROTE VERBOUWING
In dit jaar is het hele bedrijf grondig verbouwd en vernieuwd. De receptie is verplaatst van voor naar achter in de showroom. Bij de werkplaats is een deel aangebouwd, waardoor er een nieuw magazijn ontstond. Het plafond van de showroom werd verhoogd en er zijn nieuwe vloeren gelegd. Door een kleine verdieping op het pand te bouwen, kregen wij er een kantine en extra kantoorruimte bij. Met deze verbouwing voldeden wij aan de nieuwste huisstijl van Peugeot.

47 (Small)
39 (Small)

2013: 100 JAAR ZIELEMAN
In mei 2013 hebben wij ons 100-jarige jubileum gevierd met een open huis.

2017: BOSCH CAR SERVICE
Als familie hebben we besloten om de toekomst tegemoet te gaan onder de vlag van Bosch Car Service. De belangrijkste reden voor de overgang is een gezond toekomstperspectief en dat wij met Bosch Car Service de juiste kennis, apparatuur en onderdelen in huis hebben om alle merken te onderhouden en te repareren.

50 (Small)
58 (Small)

Meer weten?
Neem contact met ons op en wij helpen u graag.