Autobedrijf Zieleman

Geschiedenis

Onze geschiedenis in vogelvlucht

1913: OPRICHTING
Autobedrijf Zieleman werd opgericht door Arend Zieleman en werd in 1913 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. In het begin begon Arend met verkoop van fietsen en reparatie vanuit een zolderkamer.

1913 - 1967: UITBREIDING (VRACHT)AUTO’S EN TRACTOREN
Een aantal jaren na de oprichting van het bedrijf heeft Arend een bedrijfspand gekocht aan de Hoogstraat in Hasselt. Begin jaren ’50 heeft zoon Nico, samen met zijn vrouw Riek, het bedrijf van vader overgenomen. Door de komst van Nico en Riek zijn de activiteiten van het bedrijf uitgebreid met verkoop, reparatie en onderhoud van vrachtauto’s en tractoren. In de jaren ’60 zijn ze ook begonnen met personenauto’s.

hoogstraat hasselt

1967: START NIEUWBOUW
Nico en Riek zijn in dit jaar gestart met de nieuwbouw aan de Vaartweg in Hasselt. Op 24 oktober 1967 heeft Arend Zieleman (senior) de eerste steen gelegd. De nieuwe locatie ging meer werk- en parkeerruimte bieden.

eerste steen

1968: VERHUIZING EN DEALERSCHAP SIMCA
De verhuizing naar de Vaartweg betekende ook de start van het dealerschap van Simca. In die tijd waren de Simca 1000 en 1100 populaire modellen. In de jaren ’70 zijn Adri en Hetty, zoon en dochter van Nico en Riek, in het bedrijf gaan werken.

Simca

1982: DEALERSCHAP PEUGEOT
In 1980 werd Simca omgedoopt naar Talbot. Enkele jaren later is het merk verder gegaan onder de naam Peugeot. Vanaf 1982 was Autobedrijf Zieleman officieel Peugeot dealer.

peugeot

1986: VERBOUWING
Bij de verbouwing in 1986 is een deel van de werkplaats verbouwd tot showroom. Hierdoor ontstond er in de showroom ruimte voor bijna drie keer zoveel auto’s.

peugeot 309 en 205

2011: DE GROTE VERBOUWING
In dit jaar is het hele bedrijf grondig verbouwd en vernieuwd. De receptie is verplaatst van voor naar achter in de showroom. Bij de werkplaats is een deel aangebouwd, waardoor er een nieuw magazijn ontstond. Het plafond van de showroom werd verhoogd en er zijn nieuwe vloeren gelegd. Door een kleine verdieping op het pand te bouwen, kregen wij er een kantine en extra kantoorruimte bij. Met deze verbouwing voldeden wij aan de nieuwste huisstijl van Peugeot.

nico zieleman opening

2013: 100 JAAR ZIELEMAN
In mei 2013 hebben wij ons 100-jarige jubileum gevierd met een open huis.

Peugeot

2017: BOSCH CAR SERVICE
Als familie hebben we besloten om de toekomst tegemoet te gaan onder de vlag van Bosch Car Service. De belangrijkste reden voor de overgang is een gezond toekomstperspectief en dat wij met Bosch Car Service de juiste kennis, apparatuur en onderdelen in huis hebben om alle merken te onderhouden en te repareren.

BCS Hasselt

Meer weten?
Neem contact met ons op en wij helpen u graag.

Team bosch car service

Uw auto is bij Bosch Car Service in goede handen